حالت Safe Mode در اندورید چه کاربردی دارد؟
پ
حالت Safe Mode در اندورید چه کاربردی دارد؟

در بعضی مواقع با نصب یک برنامه مخرب یا بهاصطلاح بدافزار از منابع غیرمعتبر و فروشگاههای غیرمجاز باعث ایجاد مشکلاتی برای گوشی هوشمند از قبیل کند شدن، هنگ کردن، خالی شدن سریع باطری و ... میشود که چنین مشکلاتی با حذف نرمافزار مشکوک مشکل برطرف میشود.
اما مشکل زمانی جدیتر است که گوشی شما دچار مشکلات حادتری شده و بهعنوانمثال، آنقدر گوشی شما کند شده که حتی نمیتوانید وارد قسمت تنظیمات گوشی خود شوید و برنامههایی که اخیراً نصبکردهاید را پاککنید! در چنین مواقعی لازم است که با استفاده از آموزش بالا، وارد بخش Safe Mode گوشی خود شوید.
در بخش Safe Mode تمام برنامهها و بازیهایی که روی گوشی نصب هستند غیرفعال بوده و فقط برنامههای ضروری که کارخانه روی گوشی نصبکرده حضور دارند، مثلاً همان برنامههایی که موقع خریدن گوشی همراه آن بود. این به این معنی است که برنامهی مخرب یا ویروسی که گوشی شمارا آلوده کرده است، اکنون قدرت فعالیت ندارید و میتوانید بهراحتی وارد قسمت تنظیمات شده و این برنامهها را حذف کنید.
چگونه گوشی اندروید را در حالت Safe Mode قرار دهیم
حالت Safe Mode گوشیهای اندرویدی نیز دقیقاً شبیه حالت سیف مود ویندوز است، در ویندوز وقتی با حالت سیف مود بالا میآید فقط برنامههای پیشفرض ویندوز فعال هستند و خبری از برنامههای نصبشده توسط کاربر نیست و در این حالت راحتتر میتوان روی حذف یک برنامه خاص مانور داد. در چنین حالتی، اگر احیاناً برنامهای روی سیستم شما وجود داشته که ویروسی بوده، با توجه به اینکه روی حالت Safe Mode هستید، از اجراشدن این برنامه و ویروس جلوگیری میشود و مثلاً اگر بخواهید میتوانید این برنامهی مخرب را از روی سیستم خود حذف کنید.
در اندروید نیز کاربردِ قابلیت Safe Mode دقیقه به همین صورت است و این قابلیت به درد عیبیابی و رفع مشکلاتِ احتمالی گوشی یا تبلت اندروید میخورد؛ یعنی وقتی احیاناً گوشی شما دچار مشکلاتی شده، مثلاً اینکه فکر میکنید گوشی بهصورت غیرمعمولی کند شده، یا اینکه باتریِ گوشی بهتازگی خیلی ضعیف شده، یا اینکه پس از نصب یک برنامهی جدید گوشی شما بهخوبی کار نمیکند. وقتی با چنین مشکلاتی مواجه میشوید، میتوانید گوشی را روی حالت Safe Mode اجرا کنید تا از اجراشدن برنامهها و ویروسهای احتمالی جلوگیری کنید، سپس اقدام به حذف آنها از روی گوشی خود کنید.
برای وارد شدن به حالت Safe Mode در اندرویدهای مختلف، به روش زیر عمل کنید.
۱- در همه گوشیهای هوشمند تولیدات شرکتهای مختلف کلید پاور (کلید روشن/خاموش) را فشار دهید و حدود ۳ ثانیه نگهدارید تا گزینههای مربوط به Power نمایش داده شود. مثل عکس زیر
۲- حالا انگشتتان را روی گزینهی Power off قرار دهید و برای چند لحظه نگهدارید تا گزینهی Reboot to safe mode ظاهر شود. در این قسمت سیستمعامل از شما سؤال میکند که آیا مطمئن هستید که میخواهید گوشی را روی حالت Safe Mode قرار دهید یا خیر. کافی است گزینهی OK را انتخاب کنید تا گوشی شما یکبار خاموش شود و سپس در حالت Safe Mode بالا خواهد آمد.
۳- درنهایت وقتی گوشی بالا آمد، نوشتهی Safe Mode را در پایین صفحه خواهید دید که به این معنی است که مراحل کار را بهدرستی انجام دادهاید و اکنون گوشی شما روی حالت Safe Mode است.
در اندروید نسخههای پایینتر از ۴.۱ از روش زیر برای وارد شدن به Safe Mode استفاده کنید.
- ابتدا باید گوشی را خاموشکنید لذا کلید پاور گوشی خود را فشار دهید و نگهدارید و سپس گزینه Power off را انتخاب کنید تا گوشی خاموش شود.
- کلید پاور را فشار دهید تا گوشی شروع به روشن شدن کند، سپس کلید پاور را رها کنید.
- حالا که گوشی کمکم در حال روشن شدن و بالا آمدن است، حواستان به صفحهنمایش گوشی باشد. لحظهای که لوگو یا علامت را روی صفحه گوشی دیدید کلیدهای کم کردن و زیاد کردن صدای گوشی را بهصورت همزمان بگیرید و نگهدارید.
- این کلیدها را آنقدر نگهدارید تا گوشی روشن شود. وقتی گوشی روشن شد، اگر گزینهی Safe Mode را در پایین صفحه دیدید به این معنی است که مراحل کار بهدرستی انجامشده و اکنون در حالت Safe Mode هستید.
آموزش خارج شدن از حالت Safe Mode در اندرید
برای خارج شدن از حالت Safe Mode کافی است کلید پاور گوشی خود را فشار دهید و نگهدارید و گزینهی Power Off را انتخاب کنید تا گوشی خاموش شود. حالا بهصورت معمولی گوشی خود را روشن کنید. با این کار از حالت سیف مُد خارج خواهید شد.