پ
فیشینگ ۲۱ میلیارد ریالی با تبلیغ دروغین فروش شارژ ارزان قیمت

جانشين فرماندهی انتظامی استان مرکزی از دستگيري اعضای یک باند حرفهای که با تبلیغ شارژ ارزان قیمت در شبکه اجتماعی تلگرام و طراحي يك درگاه جعلی بانک در حدود ۲۱ميليارد ريال از ۹۴۰ حساب بانكي برداشت غيرمجاز داشتند، خبر داد.
پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا: سرهنگ یوسف سپهوند جانشین فرماندهی انتظامی استان مرکزی در تشریح جزئیات این خبر گفت: در پی شکایت یکی از شهروندان مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی وی توسط فردی ناشناس، بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا استان قرار گرفت.
وی افزود:در تحقیقات اولیه کارشناسان پلیس مشخص شد شاکی دریکی از کانالهای شبکه اجتماعی تلگرام، تبلیغی با موضوع خرید شارژ به صورت نیمبها مشاهده کرده که برای خرید شارژ به درگاه پرداخت بانکی هدایتشده و پس از خرید ناموفق، بعد از گذشت چند ساعت مبلغ ۷۵ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال از حسابش برداشت شده است.
جانشین فرماندهی انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: با بررسی فنی و تخصصی کارشناسان پلیس فتا، ۶ نفر اعضای این باند که در استان تهران سکونت داشتند، شناسایی و پس از اخذ نیابت قضائی، مأموران به تهران اعزام و هر ۶ نفر دستگیر و تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی که برای اقدامات مجرمانهشان مورداستفاده قرار میگرفت، از آنان کشف و توقیف شد.
سرهنگ سپهوند اضافه کرد: پس از انجام تحقیقات تخصصی بر روی تجهیزات رایانهای و مخابراتی اعضای این باند، اطلاعات ۹۴۰ فقره کارتبانکی و ۳۲۱ فقره سیمکارت کشف شد و با توجه با اسناد و مدارک بهدستآمده مشخص شد اعضای این باند حرفهای به این روش در حدود ۲۱ میلیارد ریال از این حسابهای بانکی برداشت غیرمجاز داشتهاند.
این مقام انتظامی بیان داشت: در هیچیک از شبکههای اجتماعی ازجمله کانالها و گروههای تلگرامی درگاه پرداخت بانکی وجود ندارد و تبلیغات با عناوین فروش محصولات و شارژ باقیمت غیرواقعی و خارج از عرف معمول کذب بوده و کلاهبرداری و برنامهای برای سرقت اطلاعات شهروندان است.
سرهنگ سپهوند با معرفی سایت پلیس فتا برای کسب اطلاعات بیشتر هموطنان درباره آسیبهای فضای مجازی بیان کرد: همچنین شهروندان میتوانند از طریق سایت پلیس فتا بخش تماس با ما هرگونه موارد مشکوک در خصوص کلاهبرداریها و جرائم سایبری را گزارش دهند.